O PODJETJU

Mlado podjetje SIKAM d.o.o. je začelo pisati svojo zgodbo poslovanja leta 2016 z namenom razširitve ponudbe motornih vozil na slovenskem trgu.

Poglavitni dejavnosti sta bili v začetku uvoz in prodaja motornih vozil, kasneje pa se je spekter prodajnih artiklov razširil tudi na večje projekte in s tem tudi na gospodarsko področje. Po prodajnih rezultatih in razširitvi lastnih ambicij, pa je ideja pripeljala do preoblikovanja ter dopolnitve poslovanja. V začetku smo bili osredotočeni na nakup artiklov pri slovenskih dobaviteljih in nadaljnjo prodajo v lastni trgovini, kasneje pa so se zaradi želje po novih izzivih, naše lovke usmerile tudi na tuji trg. Tako smo z nemškim podjetjem BLYSS-Trabsporttechnik GmbH iz Seesena sklenili partnersko pogodbo o sodelovanju za zastopanje in prodajo njihovih produktov na slovenskem tržišču.

Naše poslovanje se je tako prestrukturiralo in smo se od motornih vozil preusmerili na uvoz in prodajo avtomobilskih prikolic, kamionskih nadgradenj, rezervnih delov in tudi samih kamionov.

Perspektiva v prihodnosti je poskrbeti tudi za servis vsega prodajnega repertoarja ter za lažjo predstavitev kupcem zgraditi tudi nov prodajni salon v Trebnjem.

POSLANSTVO

Naše poslanstvo je zastopanje in prodaja avtomobilskih prikolic ter kamionskih nadgradenj na slovenskem tržišču za nemško podjetje BLYSS-Trabsporttechnik GmbH iz Seesena. Svojim strankam želimo nuditi kvalitetna in cenovno ugodna vozila ter prikolice, saj se zavedamo, da je konkurenca na tem področju na območju Slovenije kar velika.